Skip to main content

Onderwijs

Op De Windroos komen de kinderen op verschillende manieren tot leren. Onderstaand vindt u meer informatie over de manier van onderwijs bij ons op school.

Digitaal leren

Onze samenleving verandert en daar spelen wij op De Windroos op in. We leren kinderen zelf te plannen, samenwerken en samen te leren. Met dag- en weektaken, maar ook door de inzet van moderne leermiddelen. ICT is nu al enorm belangrijk en zal in de toekomst een grote rol spelen in onze maatschappij. In de klassen hebben we een digitaal schoolbord waar de kleuters zelfs al mee werken en in elke groep worden chromebooks gebruikt. Er is aandacht voor veilig gebruik van internet. 

Zelf aan de slag

De kinderen op De Windroos worden klaargestoomd voor de toekomst. Zo krijgen alle groepen – dus ook de kleuters – Engelse les én is er veel aandacht voor wetenschap en technologie. Ontdekkend leren staat op onze school centraal. Daarom werken we met Blink, een onderwijsmethode die uitgaat van thema's. Tijdens ieder thema komt aardrijkskunde, biologie en natuur aan de orde.  

Bewegend leren

Bewegen en tegelijkertijd leren? Bij ons op school kan dat! Tijdens bewegend leren wordt er tijdens de lessen ook volop bewogen, zowel binnen als buiten. Dansend optellen, springend spellen of hinkelend vermenigvuldigen, in onze klassen kan het zomaar gebeuren. Kinderen laten bewegen tijdens of tussen de lessen, heeft een positieve invloed op de hersenactiviteiten en helpt hen zich beter te concentreren. En het is natuurlijk ook nog eens heel leuk.