agenda

Er zijn geen naderende evenementen.

Topondernemers

Hoe leren kinderen? Wat willen wij de kinderen in het onderwijs meegeven?

Deze vragen zijn voor ons bepalend geweest om een aantal jaar geleden met TopOndernemers te gaan werken. Een methode voor Aardrijkskunde, Geschiedenis en Biologie. Kinderen leren allemaal op verschillende manieren, ze hebben hun eigen specialiteiten en voorkeuren. TopOndernemers hanteert een andere manier van leren dan de manieren die wij aanbieden bij de overige vakgebieden . Leren wordt vaak vooral aan school en onderwijs gekoppeld. Maar leren doen we altijd en overal. Door te handelen, door zelf dingen te ondernemen en te kijken wat er gebeurt, door met en van elkaar te leren, door het verwerken van theorie en door na te denken. Wat alle vormen van leren met elkaar gemeen hebben is, dat leren ten diepste een sociaal proces is. De leerlingen werken bij Topondernemers afwisselend in tweetallen, viertallen of alleen aan thematische opdrachtkaarten.

De leerlingen in groep 5, 6, 7 en 8 op De Windroos werken met Topondernemers.  Wij hebben de methode volledig aangepast aan onze wensen en eisen. Met behulp van een digitale leeromgeving, een uitgebreid documentatiecentrum met informatieve boeken en verschillende materialen creëren we een rijke leeromgeving en ontdekken de kinderen de wereld en zichzelf.  De thematische opdrachtkaarten dienen als sleutel tot die rijke leeromgeving en het ondersteunt het ondernemende gedrag van kinderen. Kinderen, die nieuwsgierig zijn, informatie willen vinden, aan de gang willen met professionele ondersteuning van de leerkracht als coach.

Wij realiseren ons dat je kinderen in de verkenning van de wereld niet aan hun lot moet overlaten, maar ze zeker ook niet aan het handje moet meenemen. Met “TopOndernemers” worden  kinderen actief, ondernemend en er wordt voor gezorgd dat ze kunnen slagen in hun onderneming. Niets werkt zo motiverend als met veel succes kunnen werken aan een opdracht. En, niets is voor leerkrachten zo motiverend als gemotiveerde leerlingen.

De Windroos
Zaalbergstraat 1
2405 XA Alphen a/d Rijn
T 0172 - 493 269
dewindroos@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2015 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders