agenda

Er zijn geen naderende evenementen.
Groep 5

informatieboekje groep 5

 

Groep 5

Groep 5

Maak Alphen schoon!

In maart hebben we meegedaan met een actie van de gemeente om Alphen weer een beetje extra school te maken. Gewapend met papierprikkers en vuilniszakken zijn we de wijk in gegaan en hebben we heel wat vuil opgehaald!

schoon 1 schoon 2 schoon 3 schoon 4

 

 

Cultuureducatie

Groep 5 mocht dit schooljaar op bezoek komen in Het Archeon. We hebben uitleg gekregen over het leven van de Romeinen en in het archeologiehuis zijn we met opdrachten aan de slag gegaan.

archeo 5 archeon 1 archeon 2 archeon 3 archeon 4 archeon 6

Project ‘De boerderij’

Het project ging dit schooljaar over de boerderij. Groep 5 heeft gewerkt over producten die van de boerderij afkomstig zijn, zoals boter, melk, kaas en wol. In het kader van ons project mochten we op bezoek komen op de boerderij van Chris.

boer 1 boer 2 boer 3 boer 4 boer 5

Sinterklaas in groep 5

Dit schooljaar hebben de kinderen van groep 5 voor het eerst lootjes getrokken! Super spannend! Er zaten prachtige surprises bij!

sin 2        sin t5       sin t8  sint 3        sin t6       sint 4 sint 7    sint 1

 

Oktober 2015

Groep 5 is begonnen met Top Ondernemers! Het eerste thema waar we mee aan het werk zijn is het thema: ‘multimedia’. We zijn begonnen met het maken van een muurkrant over dolfijnen. Daarbij moesten de kinderen uitzoeken hoe dolfijnen met elkaar communiceren. Op dit moment zijn we druk bezig met het maken van een muurkrant over braille. Soms best lastig, maar erg leerzaam!

top ondernemers 3 topondernemers 1 topondernemers 2 topondernemers 4 Topondernemers 5

 

Oktober 2015

In de periode van het nieuwe schooljaar is er al van alles te beleven geweest in groep 5! Er zijn al een aantal spreekbeurten gegeven, waaronder één over vissen en één over stewardessen!

spreekbeurt 1 spreekbeurt 2

Ook Marc heeft een spreekbeurt gegeven. Zijn spreekbeurt ging over de deltawerken. Erg leuk en leerzaam!

Ook knutselen we heel wat af om de klas gezellig te maken. We hebben met verf bollenvelden in perspectief gemaakt, wat een vrolijk en kleurig effect had. In de kinderboekenweek hebben we met papieren constructies huizen gemaakt. Sommige kinderen waren zo enthousiast dat ze hier thuis mee doorgingen en metershoge torens maakte!

knutselen 1 knutselen 2 knutselen 3 knutselen 4

knuselen 10knuselen 6 knuselen 7 knuselen 9

Aan het einde van de kinderboekenweek kregen we bezoek van de oma van Channa. Zij kwam ons een verhaal voorlezen over een uitvinden die heel lang geleden leefde.

voorlezen 1 voorlezen 3

De Windroos
Zaalbergstraat 1
2405 XA Alphen a/d Rijn
T 0172 - 493 269
dewindroos@scopescholen.nlSCOPE scholengroep© 2015 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders